Breadcrumb
DonostiaTIKNavigation
Ostalaritza
Ostalaritza
Ostalaritzarako ur-pitxerrak
Ostalaritzan erabiltzen diren ur botilek hondakin kopuru handia sortzen dute. Horiek murrizteko asmoz, Donostiako Udalak, Gipuzkoako Foru Aldundiaren laguntzarekin, botilako ura erabili ordez , eguneko menuetan iturriko ura eskaintzeko joera sustatzeko kanpaina abian du.
Parte hartu nahi baduzu, deitu eta doan emango dizkizugu behar dituzun pitxerrak.
Hondakinen kudeaketa
Hiriko ostalaritza establezimenduek hondakinak uzteko beste zerbitzu eta ordutegi batzuk dituzte, dauden zonaren arabera.
Alde Zaharra
Alde Zaharreko ostalaritzan sortutako hondakinak establezimenduz establezimendu biltzen dira. Udalak materia organikoa eta ontzi arinak banantzeko behar den materiala ematen die establezimenduei.
Zati bakoitza uzteko ordutegiak eta modua:
Organikoa | Ontziak | Beira | Papera eta kartoia | Errefusa | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Bilketa | Uztea | Bilketa | Uztea | Bilketa | Uztea | Bilketa | Uztea | Bilketa | Uztea | |
Astelehena | 16:00 | 16:30 | 09:30 | 10:00 | 09:30 | 10:00 | 09:30 | 10:15 | 09:30 | 10:00 |
Asteartea | 16:00 | 16:30 | 09:30 | 10:00 | 09:30 | 10:15 | ||||
Asteazkena | 16:00 | 16:30 | 09:30 | 10:00 | 09:30 | 10:15 | ||||
Osteguna | 16:00 | 16:30 | 09:30 | 10:00 | 09:30 | 10:15 | 09:30 | 10:00 | ||
Ostirala | 23:30 | 00:00 | 09:30 | 10:00 | 09:30 | 10:15 | ||||
Larunbata | 23:30 | 00:00 | 09:30 | 10:00 | 09:30 | 10:00 | 09:30 | 10:15 | 09:30 | 10:00 |
Igandea | 16:00 | 16:30 | 09:30 | 10:00 | 09:30 | 10:00 | ||||
HONELA UTZI BEHAR DA: | Norberaren edukiontzi marroian | Poltsa hori normalizatutan | Norberaren edukiontzi berdean | Tolestuta | Poltsa gris normalizatuetan |
Olioa: sukaldean erabilitako olioa kudeatzaile baimendu bati eman behar zaio.
Hiriko gainerako zonak
Organikoa:
Materia organikoa gaika biltzeko edukiontzi marroietan utzi behar da.
Edozein ordutan utz daiteke.
Edukiontziak irekitzeko txartela eskatu behar da: udalinfo 010
Papera eta kartoia:
Erdialdean, Grosen eta Amaran: kartoia tolestuta utzi behar da errefusa biltzeko edukiontzi berdeen ondoan, 19:30etik 22:30era, asteko edozein egunetan.
Hiriko gainerako zonetan: atez ateko bilketa zerbitzua dago, honako egutegi hau duena eta ordutegi komertzialean funtzionatzen duena:
ASTELEHENA | ASTEARTEA | ASTEAZKENA | OSTEGUNA | OSTIRALA | |
ALTZA |
Goizez | Goizez | |||
ANTIGUA | Goizez | Goizez | |||
BIDEBIETA | Goizez | Goizez | |||
EGIA | Goizez | Goizez | |||
INTXAURRONDO | Goizez | Goizez | |||
LOIOLA | Goizez | Goizez | |||
HERRERA | Goizez | Goizez | |||
MARTUTENE | Goizez | Goizez |
Beira: beira biltzeko iglu berdean, 08:00etatik 22:00etara.
Ontziak: edukiontzi horietan, edozein ordutan.
Errefusa: errefusa biltzeko edukiontzi berdeetan, 19:30etik 22:30era.
Olioa: sukaldean erabilitako olioa kudeatzaile baimendu bati eman behar zaio.
Gipuzkoan, hiru kudeatzaile daude: BIO-OIL (948690067), EKOGRAS (943472335) eta EKOLIO (653712606)
Hondakin ez arriskutsuen kudeatzaile baimenduen zerrenda eguneratua hemen kontsultatu daiteke.